loading issues

Romcenter 4 support discussion. Please do not post roms requests or illegal links, posts will be deleted.

Moderator: Wanderer

Forum rules
No roms requests or illegal links
Proffix
Galaga
Galaga
Posts: 29
Joined: Wed Sep 27, 2017 6:48 am

loading issues

Post by Proffix »

Hello my dears,

now i can hardly load any dat files anymore. I usually get the following message:

Template database version = 4.0418
Welcome to RomCenter 4.0.1.541
Log saved to C: \ ProgramData \ romcenter \ romcenter_xml.log
Initializing ...
Check for a new version ...
Dat in Mame070 format
Loading games from fix_SNK - Neo Geo (merged 20160515144327) .xml
Analyzing 536 games
Creating new database fix_SNK - Neo Geo (merged 20160515144327) from datafile fix_SNK - Neo Geo (merged 20160515144327) .xml
Copy Database template
536 games to import
Loading rom for 536 games.
Reading 6981 rom ...
Importing 6981 rom ...
Rebuilding and reordering database. Please wait ...
Analyzing rom ...
Add database 'fix_SNK - Neo Geo (merged 20160515144327)'
Loading fix_SNK - Neo Geo (merged 20160515144327)
Ready
Loading games collection ...
Loading files collection ...
Updating display ...
Duration: 00:00:08
Ready
Command 'AddRomPaths' launched
Reading paths ...
Checking paths ...
Loading 543 files
Error: One or more errors occurred.
Loading games collection ...
Loading files collection ...
Duration: 00:02:39
Ready

Proffix
Galaga
Galaga
Posts: 29
Joined: Wed Sep 27, 2017 6:48 am

Re: loading issues

Post by Proffix »

The log xml says multiple out of memory errors. this is new to me. the older versions of rc didn´t do that.

and btw. the homepage looks a bit weired
Attachments
rc.png
rc.png (126.73 KiB) Viewed 3166 times

User avatar
RomCenter
Author
Author
Posts: 1439
Joined: Fri Sep 28, 2001 12:34 pm
Location: France
Contact:

Re: loading issues

Post by RomCenter »

Hi
I can't reproduce these 'out of memory' errors.
If you restart your pc, does it fix the problem?
Do you have enough disk spaces on your different disks?
Also, can you check the memory consumption (using task manager) during loading ?

Note that this is a 32b version, and it is limited in ram amount (2GB)
Eric - RomCenter developer
Report bugs here.

Post Reply