Page 1 of 1

Command line

Posted: Mon Dec 28, 2020 5:01 pm
by RomCenter
Hi

Here is an example of the oncoming command line version of romcenter. It will be released by the end of the year.
CommandLine.gif
CommandLine.gif (245.76 KiB) Viewed 6426 times

Re: Command line

Posted: Mon Dec 28, 2020 5:19 pm
by Wanderer
Great news Eric. Thanks. :clap: :clap: :clap:

Re: Command line

Posted: Sat Jan 23, 2021 7:35 pm
by Wanderer
Hi Eric.

Here are some questions/comments/requests about the command line.

Update:
1. What if the database needs updating because its structure is of an older version? IMO an additional command-line option ("updatestructure" perhaps) might be useful, in order to check and update the DB structure if needed, perhaps with a switch to proceed without asking the user for confirmation. In the case of Update/Fix/Addrompath options though, the same process as described above should be followed.

Fix:
2. Same question as (1).

Addrompath:
3. Same question as (1).
4. If the path already exists in the DB, what happens? Is it not added and if yes, silently or an error is reported?

In all cases, if an error occurs, does rc.exe have a return value (in ERRORLEVEL env. var.)? In case of (4), if the path exists, does rc.exe return something other than 0? (EDIT: as i have discovered, in case of unhandled errors rc returns something different than 0. I don't know about handled errors though).

EDIT:
P.S.1: In "rc update", "rc fix" and "rc addrompath" help text, the last line is ".rdt file (pos.0)". What does "pos 0" mean (or maybe a typo)?
P.S.2: Perhaps you might want to check the names of the flags in each command, for more uniformity and less confusion. For instance, "-o" in create (which at first, seems logical) but nothing for the other three options? It could be -db in all options, or -r (for rdt). Also, -d in create but -u in update for the same thing? Since they are both "datafile", why not use -d in both options?

Re: Command line

Posted: Tue Feb 09, 2021 11:34 pm
by Wanderer
Hi Eric,

Along with the "updatestructure" option, i have a request for 2 additional command-line actions: RemoveROMPath and RemoveAllROMPaths. They would complement the "addrompath" option nicely and give the ability to mass-setup rompaths in databases.